Tässä hiukan kuvia siitä, missä tällä hetkellä mennään. Putkien ja piuhojen määrä yllättää.
Lattialämmitysputket kulkevat raakapontin päällä. Ei tahdottu lämmönluovutuslevyjä joiden tiivis rakenne epäilytti. Jos suurin osa lattiaa olisi alumiinilevyn peittämää, voitaisiinko enää puhua hengittävästä rakenteesta? Tätä ratkaisua kyllä epäiltiin asiantuntijoiden taholta, mutta mutta muutamassa talossa on osoittautunut, että systeemi lämmittää ilman levyjäkin. Tähän on muun muassa päädytty modernihirsitalo.fi -sivuston talossa.
Melkoinen sähköpiuhamäärä välipohjassa. Hyvää työtä sähköhommissa, Antti Räisänen ja AR-urakointi!
Kun ilmanvaihtoputki lävistää hirsiseinän, on painuminen otettava huomioon. Tässä se ratkaistiin rosterisella kurttuputkella. Erinomaisella asenteella ja taidolla putkityöt hoituvat, kun asialla on Nikkarin Pelti- ja putkityö, Marko ja Vili.
Vesiputket vedettiin välipohjassa. Jakotukit kodinhoitohuoneen katossa. Yleisempää on vetää vesiputket alapohjassa, silloin niiden vaihtaminenkin olisi helpompaa. Emme kuitenkaan tahtoneet vesiputkia alapohjan eristevillan sekaan, lisäksi reilusti tuulettuva alapohjamme saattaisi sisältää pienen riskin putkien jäätymisestä. Nyt ne kulkevat kaikki lämpimällä puolella. Jos putki menee rikki, niin ainoa vaihtoehto on korjata pintavetona, näin sanoi putkimies. Puolensa kullakin vaihtoehdolla.
Yläkerran varaston puolella on melkoinen putkiviidakko, joka myöhemmin koteloidaan. Myös ilmanvaihtoputket tahdoimme kulkemaan lämpimällä puolella. Ainoastaan jäteilman poisto- ja viemärin tuuletusputki kulkevat yläpohjan puhallusvillan seassa.
Laitoimme varauksen aurinkosähkölle. Ilmansulun lävistävät sähköputket täytyi teipata huolellisesti ilmansulkuun.