Terasseja ja puun kierrätystä

Meidän tehtäväksemme jäivät terassien lattialaudoitukset ja kaiteet. Päädyimme lattian kanssa siperianlehtikuuseen sen luonnollisen kosteudenkestövyyden ja myrkyttömyyden vuoksi. Hyvinkäältä löytyi MS-Universal Oy, joka toi laudat pihaan edulliseen rahtihintaan. Kakkoslaatuinen lauta oli halvempaa, ja siitäkin syntyivät terassien lattiat oikein mallikkaasti, joskaan aina ei saatu puun sydäntä pintaan kun lauta aseteltiin aina niin päin kuin se oli paremman näköinen. Siperianlehtikuusi on kauniin ruskeaa ja sopii ainakin toistaiseksi hyvin väriltään muuhun taloon. Saa nähdä, täytyykö käsitellä jotenkin sitten kun alkaa harmaantua.

Kaiteet terasseihin teimme purkutalosta säästämistämme jykevistä alapohjalankuista. Hioin niistä pinnan pois kulmahiomakoneella ja pyöristin kulmat. Kaiteista tuli käsinveistetyn näköiset, sopivat talon tyyliin. Eivätkä ne hiottuina ja maalattuina ulkotilassa haittaa, vaikka ovatkin peräisin homeisesta ympäristöstä.

Pystypienat syntyivät Tenderiltä ylijääneistä 45×75 ruodepuista. Jykevät 100×100 pystytolpat ostimme rautakaupan hyllystä. Kaiderakenteet käsiteltiin Virtasen homeentappajalla ja maalattiin valkoisella Virtasen 4 öljyn maalilla.

Terassien porraslaudoitukset tehtiin purkutalon kestopuisista terassilaudoista ja portaiden reisilankut samaisista vanhan talon alapohjan parruista kuin kaiteetkin.

Kuisteja ja terasseja on talossamme yhteensä kolme, ja kaiteet ovat vielä hiukan kesken. Niitä tehdään pikkuhiljaa muiden hommien ohessa. Voi olla että muutama puu joudutaan vielä ostamaan, kun kierrätysmateriaali loppuu kesken. Näimmä jotain voi kierrättää hometalostakin, vaikka suurin osa purkujätteestä meni polttopuiksi ja jätteenkäsittelylaitokselle.

Sain Byggmaxin videosta hyvät tekniset ohjeet kaiteeseen, mutta siinä annetut mitat poikkeavat hiukan Suomen standardista. Suomen viralliset rakennusmääräykset löytyvät täältä, niistä on kyllä hyvä tarkistaa, että kaiteiden korkeudet aukkojen koot ynnä muut mitat ovat määräysten mukaiset.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: