Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Talo kohoaa vauhdilla

Tender tuli ja ryhtyi heti hommiin ripeällä otteella. Tiistaiaamun laivalla saavuttuaan, he suuntasivat Veikkolan teollisuuskiinteistöjen parkkipaikalle, jonne olin sopinut tavaran väliaikaisen säilytyspaikan. Suuri kiitos teollisuuskinteistöjen Holmbergille tästä mahdollisuudesta. Millään ei tontillemme olisi kaikki mahtunut kerralla. Parkkipaikalta hirsiä haettiin sitten kuorma kerrallaan. Tonttimme on pieni, mutta onneksi tien toisella puolella olevalle naapurin nurmikentälle sai myös jättää tavaraa. Hirsipaketteja laskettiin talon liepeille, josta sitten nosturiauto nosteli hirsi kerrallaan paikoilleen.

Tuttu mies musahommista, Ville Huuri, tuli kameransa kanssa dokumentoimaan tätä suurta päivää. Kasaus on sen verran herkullinen paikka myös timelapse-otokselle, eli nopeutukselle, että pitihän sellainenkin ottaa.

Ensimmäinen jännä paikka oli se, miten talo osuu perustuksen päälle. Hienosti se siihen sujahti, mistä olen erittäin iloinen. Kokoaminen oli ripeää, miehet tekivät pitkää päivää. Toisen päivän jälkeen talo oli jo melkein harjakorkeudessaan.

Hiukan tuli hermostuksen hiki pintaan, kun tontilla alettiin kaipaamaan sähkömiestä, LVI-miestä ja muuraria lausumaan näkemyksensä osuuksistaan, jotta voitaisiin edetä kasauksessa. Työmaakokous eri tekijöiden kesken olisi ollut ihan ensimmäisenä päivänä paikallaan, mutta enpä tajunnut järjestää heitä silloin paikalle. Kaikki he lupasivat kuitenkin singahtaa lyhyellä varoitusajalla tontille katsomaan tilanteen, ensimmäisenä sähkömies Antti Räisänen, joka tarkisti sähköporauksien paikat. Mahtavaa joustavuutta ilmaantui, kun tarve vaati. Hyvä, niin hommat eivät seiso turhaan.

alimmat kuvat: Ville Huuri

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: