Isolla kauhalla

Viimeiset kaksi viikkoa potkaisivat viimein projektimme etenemään höyryjyrän vauhtia – tai pikemminkin 25-tonnisen kaivinkoneen, joka on nopea toimissaan sekin. Toissa viikon maanantaista keskiviikkoon vanha talo purettiin lopullisesti ja maatyöt alkoivat.

Saatiin sopivasti viemäri- ja vesisuunnitelma LVI-suunnittelijalta sekä paalutus- ja salaojasuunnitelma perustussuunnittelijalta maatöihin. Päivä ennen maatöiden alkamista oli myös aloituskokous kunnantalolla. Läsnä oli kunnan rakennuspuolen vastaava, meidän vastaava mestarimme sekä minä. Kokous pidettiin lähinnä siksi, että minä olisin kärryillä millaiseen projektiin olen ryhtynyt, mitkä ovat velvollisuuteni ja kuinka homma etenee. Erittäin hyödyllinen ja valaiseva kokous. Tarpeelliset suunnitelmat ehtivät juuri ja juuri maatöiden alkuun ja Pekka Alander kumppaneineen maanrakennus Heikki Alander Oy:stä sai alkaa kuopia savista tonttiamme. Hyvin ja asiantuntevasti ovat hommaa hahmottaneet, ja tehokkaasti tontilla toimineet.

Sen olen huomannut, että piirretyt suunnitelmat tuppaavat muuttumaan kun niitä pannaan täytäntöön. Aloituskokouksessa opin senkin, että kaikki muutokset pitää myös päivittää kuviin. Onhan se tietysti kiva, että piirustuksista voi talon valmistuttua tarkistaa missä se putki oikeasti menee, eikä vain muistella mitä muutoksia tehtiin. Aloituskokouksessa sain myös kuulla, että jonkinlainen käyttöohjekansio talosta minun pitäisi koostaa.

Hirsikehikko etenee reipasta vauhtia eestinmaalla. Margus Tenderiltä lähettää edistymisestä kuvia harva se päivä. On ilo seurata, kun homma etenee ja ihastella erinomaista käsityötä. Minun piti tänään lähteä käymään tehtaalla katsomassa kehikkoa, mutta eilen huomasin harmikseni, että passi oli vanhentunut. Ei voinut muuta kuin perua visiitti. Ainahan Viron reissuilla ei passia edes kysytä, mutta jos jää kiinni ilman passia tai henkilökorttia, voi saada satasien sakot. Tänään Margus myös kertoi, että he alkavat purkaa ja pakata talon ensimmäisen kerroksen hirsiä jo nyt. Hiukan kismittää, etten päässyt näkemään kehikkoa ehjänä. Päivä tuli kuitenkin käytettyä hyödyksi salaojia laitellessa tontilla.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. On ollut mukava lukea teidän talonrakennus puuhista. Olen itsekin rakennusmies, joten läheltä liippaa meikäläistä aihe. Toivotaan vaimon kanssa vielä joskus itsekin asuvamme omakotitalossa, mutta varmaan muuttaisimme valmiiseen taloon mieluummin. Hauskaa kuulla teidän tunnelmia välillä 🙂

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: