Suunnittelun tuiskeessa

Tervetuloa seuraamaan perheemme hirsitaloprojektia.  Tällainen hanke on yllättävän monitahoinen, varsinkaan kun ei päädytty avaimet käteen -kauppaan. Puuhaa riittää: Yhteistyötahojen etsimistä, yksityiskohtien hiomista, suunnitelmien pallottelua.

Jo viime kesänä lähettelimme tarjouksia arkkitehdin kuvien pohjalta neljään firmaan Suomessa ja kolmeen Virossa. Tällä hetkellä katseet ovat suuntautuneet Viron suuntaa, ja hieromme sopimusta hirsikehikosta. Samalla pikkuhiljaa puramme taloamme , jonka tilalle uuden tönön olisi määrä toukokuussa nousta.

Haaveissa on massiivihirsinen talo, ei mikään liimapuupytinki. Vaikka toki sellaisetkin voivat toimia ihan hyvin…Hometalotaival on vain tehnyt meidät todella varovaisiksi kaikenlaisten riskirakenteisiin viittaavankaan kanssa. Projektin edetessä olemme toki huomanneet, että vieläkin turvallisemmin olisi joitakin juttuja voinut tehdä.  Esimerkiksi sauna tulee talon sisälle eikä erilliseen rakennukseen,  ja vintin olisi voinut tehdä reilumman kokoiseksi, niin että mahdollisia kattovuotoja olisi helpompi seurata. Suunnitteluprosessin aikana myös painovoimainen ilmanvaihto tuli helpommaksi saada läpi lupaprosesseissa. Emme ihan siihen kelkkaan ehtineet. Eli meille tulee kuitenkin koneellinen versio. No, näillä mennään.

Olemme huomanneet vertaistuen merkityksen ja olemme hyvin kiitollisia kaikille, jotka auliisti ovat antaneet vinkkejä. Ehkä näistä vaiheistamme kirjoittelu voi olla avuksi muille samanlaisessa suossa tarpoville. Kiva kun päädyit blogiimme.

Tässä haaveiden hirsiseinää. Halkeilu kuuluu asiaan.

Ota osaa keskusteluun

4 kommenttia

  1. Mahtava idea Mikko pitää tätä blogia niin vanahatki tietää täällä missä mennään 🤗 Olemme rukouksin mukana joka vaiheessa.

    Liked by 1 henkilö

  2. Itsekin hirsitalosta haaveilen, joten aion perusteellisesti lukea tämän blogin! Näyttää niin mielenkiintoiselta matkalta! varsinkin kun seassa on myös musiikkia!!!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: